En tjuvstart på påsken

hanna_suleika_fahlmans_påskEgentligen skulle jag ha skyltat om hos Fahlmans redan i förra veckan. Men vi sköt på det ett par dagar för att säkra att hela påsksortimentet skulle vara redo. Så i tisdags var det dags…

hanna_suleika_maileg_fahlmanshanna_suleika_bts_fahlmans_påskPåsk. Ja, det innebär såklart en uppsjö av marsipankycklingar, chokladägg och såväl påsktårtor som bakelser. Jag hade en tanke om att skapa en mjuk och harmonisk känsla. Resultatet blev ett milt uttryck, där mina älskade kaniner från Maileg passade in som handen i handsken.

hanna_suleika_fahlmans_påsk_kollage

Jag satsade som sagt på ett färgtema som låter själva bakverken få stå i centrum. En och annan liten påsklilja fick såklart plats också, planterade i gamla kaffekoppar för att smälta in liksom. Gammaldags kökshanddukar är alltid vackert, här ihop med rustika bröd i korgar, som samspelar fint och förstärker den traditionella känslan av hembakat. De kanske till och med kan inspirera till dukningen på påskbuffén?

Alla bilder är tagna av Johanna, så kika in hos henne för att se ännu mer “behind the scenes” och så klart även det färdiga slutresultatet.

Det kommer en film också, men den som väntar på nåt gott…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *