Att säga hejdå till 2016

Gårdagens nyårskalas var precis som året innan, hemma hos Carolin och Linus på Tågaborg. Massvis av mat, vänner och hundar. Då Johan skulle hjälpa till i köket och jag skulle ta hand om dukningen så var vi på plats tidigare på eftermiddagen och jag förevigade Carolin när hon satte sista touchen på sin nyårslook…

Vintervita dukar och servetter, rosetter med silverstänk och Kosta Bodas klassiska snöbollsljusstakar blandat med små glasvaser med “snötäckta” björkriskvistar. Nyårsdukningen 2016 fick bli en flirt med den vinter som vi faktiskt inte haft riktigt än!

Mat, vänner och valpkel – vilket fantastiskt sätt att sätta punkt för 2016!

Köksön dukades upp med diverse småplock med alltifrån skagenröra på knäckebröd, till Pelle Jansson, till blinier med löjrom – åt så klänningen spände både här och där. Trots detta så fanns det plats kvar för gös med beurre blanc och potatiskaka. Och dessert förstås. Men den hann jag inte få med på bild.

En tapper nyårsfirare som sov sig igenom tolvslaget – på tal om sömn så har det slumrats rätt frekvent här hemma idag också. Det blir lätt så när man firat in ett nytt år långt in på småtimmarna…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *