Skönheten & Odjuret

Jag minns mitt allra första biobesök än idag. Det var på biografen i Hultsfred tillsammans med en klasskamrat och jag var väl en sju/åtta år kanske. Filmen vi såg var Disneys tecknade version av Skönheten och Odjuret. Vilken känsla! För det första så var det förstås en upplevelse i sig att bara få vistas i en biosalong – men filmen, vilken film sen! För en liten flicka med livlig fantasi så var det rena drömmen, kaffekoppar som pratade och ett gigantiskt slott. Ja, några prinsessdrömmar har jag väl inte haft direkt på det sättet, snarare en fascination över dessa mäktiga gamla byggnader. Lägg då till den pampiga musiken…

Men iallafall. Nu går den på bio igen. Denna gången är den inte tecknad längre och min magkänsla säger mig att det här, det är en film jag bara måste se!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *