April fools

Måste prata lite kring det här med aprilskämt…

Nu menar inte jag att man inte får skoja med varandra – jag är verkligen för det här med att skoja. Men tror det är viktigt med lite extra eftertanke. Såg en sån där bild på Facebook, där det stod något i stil med att “1 april, enda dagen som folk faktiskt är källkritiska”. Det kan man kanske skratta åt, men det värsta är dock att det ligger en hel del sanning i det. Vilket i mina ögon är rent ut sagt skrämmande. Många tidningar i år som skippat aprilskämten helt dessutom verkar det som, för att ta avstånd kring det här med fake news. Rätt eller fel vete sören – minns hur jag som liten lusläste Vimmerby Tidning för att lista ut vilken artikel som faktiskt var ett aprilskämt och det kan fortfarande roa mig att se hur reklambyråerna kokar ihop den mest galna annonsen efter den andra just för den här dagen!

Själv väcktes jag av ett sms från Herman där det stod “Var är du? Vi sa vi skulle mötas klockan 8!” Hjärtat stannade i bröstet på mig och jag hann tänka tusen tankar innan jag lite försiktigt skickade tillbaka och frågade om det var ett aprilskämt. När jag ganska omgående fick ett nej tillbaka så blev det bra snurrigt. Men visst var det ett skämt, ett rätt harmlöst sådant. Och nog prickade han rätt, för vem ska man lura på ett sånt sätt om inte Hanna Virrpanna…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *