Solsken, söndagschill och franska tulpaner

Det är liksom lite trött på B7 idag…

Livsnjutare nummer 1 ligger och tar igen sig i soffan efter promenaden. Jag tror egentligen inte hon är så trött som det ser ut, snarare passar hon på att vila lite innan helvetesmaskinen drar igång – eller dammsugaren, som vi vanliga dödliga kallar den. Veckorna ser aldrig riktigt likadana ut när man jobbar som jag gör och därför blir det aldrig den där söndagsångesten som många lider av. Nej, jag är rätt glad i söndagar faktiskt. Världen sitter lite på paus, så man hinner jobba ikapp det man inte hunnit (eller skjutit på).


Vad har hänt sen sist då? Jo, jag var en snabb sväng inom Floristmakeriet i fredags och kunde inte motstå att köpa med mig några franska tulpaner. De i sin tur fick sällskap av ett par kvistar eucalyptus och nån form av torkade grässtrån..

Bänken som vasen står på ser ut som den inte blivit avtorkad på hundra år – och det kan nog stämma. Det är en gammal serveringsbänk som är både skev och smutsig. Eller, jag har ju förstås städat av den, men renare än såhär blir den inte – och jag vill varken bättringsmåla eller skrubba den mer, för då tänker jag att charmen försvinner. Väggen bakom, den ska dock både bredspacklas och målas framöver, helst inom en väldigt snar framtid!

Fullkomligt älskar dessa skönheter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *